Особливості формування рухових умінь і навичок у студентів спеціальної медичної групи - Володимир Леонідович Волков (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
У статті розглянуто проблему фізичного виховання студентів спеціальної медичної групи, де пріоритетним завданням педагогічного процесу є формування рухових умінь і навичок із метою становлення фізично підготовленої, здорової молоді. За допомогою аналізу наукових праць та методичних матеріалів установлено особливості формування та розвитку окремих ланок рухових дій, визначено методичні особливості й організаційні форми педагогічного процесу задля формування стійкої потреби в студентів до систематичного виконання фізичних вправ оздоровчої та колекційної спрямованості. Висвітлено характерні особливості розучування й удосконалення рухових навичок у навчальному процесі студентів з ослабленим здоров'ям через застосування сучасних нетрадиційних методик і технологій із метою формування нових функціональних зв'язків в організмі людини. Підтверджено необхідність модернізації науково-методичного забезпечення галузі фізичного виховання з метою оптимізації педагогічного процесу в СМГ.