Adeziv maryland köprü restorasyonunda Y-TZP tam kontür zirkonya seramik sisteminin kullanılması: Klinik vaka raporu - Rukiye Durkan; Gonca Deste; Serhat Emre Özkır (Ankara University, 2017)
Anterior diş eksikliği estetik, fonksiyonel kayıpların yanında fonasyon sorunlarına da neden olmaktadır. Bu problemlerin üstesinden gelebilmek için konvansiyonel sabit bölümlü protezlerin yanı sıra komşu diş yapısına zarar vermeyecek implant destekli sabit kron veya minimal invaziv bir tedavi olan adeziv köprü restorasyonları tedavi seçenekleri arasındadır. Bu çalışmada mandibular anterior tek diş eksikliği, yüksek mekanik ve estetik özelliklere sahip olan tam kontür zirkonya seramik sistemi ile konservatif bir şekilde adeziv Maryland köprü ile restore edilmiştir. Bu çalışmanın amacı, anterior tek diş eksikliğine sahip hastada dayanak dişlerde minimum preparasyon ile metal destekli adeziv köprülerdeki gri yansıma ve opak görünümü elimine edecek tam kontür zirkonya seramik sistemi ile yapılan adeziv Maryland köprü restorasyonunun estetik ve fonksiyonel olarak değerlendirilmesidir.