ИНФОРМАЦИОННЫЕ И КОММУНИКАЦИОННЫЕ ТЕХНОЛОГИИ КАК СРЕДСТВО РАЗВИТИЯ/СТАНОВЛЕНИЯ ОБРАЗОВАТЕЛЬНОЙ СРЕДЫ КОЛЛЕДЖА - USM ADMIN (Moldova State University, 2014)
Mediul educaţional la nivel instituţional reprezintă un spaţiu de instruire care este determinat de politica educaţională a statului, misiunea instituţiei de învăţământ, particularităţile societăţii informaţionale axate pe cunoaştere. În articol sunt analizaţi factorii ce influenţează formarea mediului educaţional, fiind determinate particularităţile, condiţiile şi ele- mentele structurale ale acestuia. Se argumentează conceptul de corelaţie a nivelului de dezvoltare a mediului educaţional cu eficienţa procesului de instruire. Cuvinte-cheie: mediu educaţional, tehnologii informaţionale, factori de influenţă, misiunea instituţiei de învăţământ, sistem inovaţional, mijloace informaţionale.