تأثیر فعالیت‌های بدنی بر کارکرد شناختی و عملکرد حرکتی کودکان مبتلابه اختلال توجه/ بیش‌فعالی - علیرضا بهرامی; جلیل مرادی; آنا دایی (Sport Sciences Research Institute, 2019)
هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر فعالیت‌های بدنی بر کارکرد شناختی و عملکرد حرکتی کودکان مبتلا‌به اختلال توجه/ بیش‌فعالی بود. نمونة پژوهش 45 پسر مبتلا‌به اختلال توجه/ بیش‌فعالی بودند که با روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند و براساس نمره‌های پیش‌آزمون، در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل (هر گروه 15 نفر) تقسیم شدند.از آزمون‌های مجموعة ارزیابی حرکتی برای کودکان، خرده‌مقیاس فراخنای عددی، مقیاس هوشی وکسلر کودکان- فرم تجدیدنظرشده و آزمون حافظة کاری دیداری- فضایی بلوک‌های تپندة کورسی استفاده شد. نتایج نشان داد که فعالیت بدنی موجب افزایش حافظة کاری کلامی و حافظة دیداری- فضایی کودکان مبتلا‌به اختلال توجه/ بیش‌فعالی شد. همچنین، فعالیت بدنی موجب بهبود عملکرد حرکتی و مهارت‌های دستی، تعادلی و توپی کودکان مبتلا‌به اختلال توجه/ بیش‌فعالی شد. می‌توان نتیجه گرفت که تمرین بدنی بر کارکرد شناختی و عملکرد حرکتی کودکان مبتلا‌به اختلال توجه/ بیش‌فعالی مؤثر است.