El clima social de l'aula entre els alumnes repetidors amb els seus companys a través de Agent SocialMetric - Antonieta Kuz; Mariana Falco; Roxana Silvia Giandini (Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 2015)
En aquest article descriurem una plataforma computacional web, anomenada Agent SocialMetric que simplifica al docent l'obtenció, gestió i mostra del clima de l'aula donat pel grau i estructura de les relacions dels alumnes a la classe, a través d'un agent d'interfície conversacional anomenat Albert, amb el qual el docent interactua en llenguatge natural. Agent SocialMetric possibilitarà que els docents coneguin els alumnes a través de les seves relacions reticulars, establint l'estructura social de la classe. Circumscriurem l'aplicació a un cas pràctic en l'àmbit d'Educació Secundària i coneixerem el clima social de la classe on hi ha alumnes repetidors i determinarem si aquests estan integrats amb aquells que no ho són.