Професійна підготовка вчителів англійської мови у ВНЗ польщі й України: компаритивний аналіз - Світлана Деркач (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті здійснено компаративний аналіз досвіду організації професійної підготовки вчителя англійської мови у вищих навчальних закладах Польщі й України. Висвітлено результати компаративного аналізу змісту навчальних планів із спеціальності «англійська філологія», досліджених в українських та польських закладах вищої освіти. Статья посвящена профессиональной подготовке учителей английского языка у высших учебных заведениях Польши и Украины. Подано результаты компаративного анализа содержания учебных программ по специальности «английская филология», исследуемых украинских и польских академических учреждений. The article deals with the professional training of English teachers in Poland and Ukraine. The comparative analysis of the curriculum content of English philology speciality of Ukrainians' and Polish higher educational institutions has been given and resulted.