Медико-педагогічний контроль за фізичною підготовкою спортсменів у видах спорту з проявом витривалості - Володимир Яловик; Володимир Олещук (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
Медико-педагогічний контроль передбачає вивчення й оцінювання різнобічних сторін підготовленості спортсменів, а також адаптацію систем організму до різнобічних навантажень. Розкрито деякі аспекти медико-педагогічного контролю за підготовленістю спортсменів, за результатами яких можна ефективно управляти тренувальним процесом і суттєво покращити результати.