CARACTERISTICI ALE COMPONENTELOR ADAPTĂRII PSIHOSOCIALE - USM ADMIN (Moldova State University, 2020)
În articol sunt prezentate caracteristicile adaptării psihosociale și ale componentelor acesteia. Sunt descrise profilurile personalității adolescentului care denotă adaptabilitate și inadaptabilitate, precum și factorii: mitomanie / falsitate, acceptare de sine / neacceptare de sine; acceptarea celorlalți / neacceptarea celorlalți; confort emoțional / disconfort emoțional; control intern / control extern; dominare / supunere; evitarea problemelor. Cuvinte-cheie: adaptare psihosocială, adaptabilitate, inadaptabilitate, mitomanie/ falsitate, acceptare de sine, neaccep- tare de sine, acceptarea celorlalți, neacceptarea celorlalți, confort emoțional, disconfort emoțional, control intern, control extern, dominare, supunere, evitarea problemelor.