СУЧАСНИЙ СТАН ПРОБЛЕМИ ПРОФІЛЬНОГО НАВЧАННЯ В УКРАЇНІ ТА ЗА ЇЇ МЕЖАМИ - Tetiana Blyzniuk (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2017)
У статті представлено вивчення сучасного стану проблеми профільного навчання. Автор здійснює аналіз підходів до розв'язання проблеми профільної диференціації навчання в провідних країнах світу, висвітлює ідею зміни пріоритетних форм організації навчально-виховного процесу. Ключові слова: профільне навчання, професійне самовизначення, старшокласники, загальноосвітня школа, змодельовані професійні ситуації.