Гербартіанська педагогіка в Австрії: запитання і відповіді - Надія Федчиниш (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті здійснено аналіз гербартіанcької педагогіки в Австро-Угорщині, розкрито реформаторські погляди педагогів за часів Габсбурзької монархії, окреслено значення гербартіанської педагогіки для сучасної освітньої теорії та практики. В предлагаемой статье анализируется гербартианская педагогика в Австро-Венгрии, раскрываются успехи реформаторских взглядов гербартианской педагогики Габсбурской монархии, очерчено её значение для педагогической теории и практики. Herbart's pedagogic in Austria-Hungary state is analyzed in the given article; the successful achievements due to Habsburg monarchy's reform pedagogy views are revealed, and its importance for the educational theory and practice is defined here.