اولویت بندی موانع توسعۀ حمایت مالی شرکت‌های خصوصی از ورزش قهرمانی بر اساس جمع بندی نتایج روش‌های MADM با استفاده از تکنیک ادغامی POSET - مهدی سلیمی; محمد سلطان حسینی; داود نصراصفهانی (Sport Sciences Research Institute, 2014)
هدف پژوهش حاضر اولویتبندی موانع توسعۀ حمایت مالی شرکت‌های خصوصی از ورزش قهرمانی کشور است. بدین منظور نظرات 78 مدیر شرکت‌های بزرگ خصوصی شهر اصفهان که در یک سال اخیر حامی مالی ورزش نبوده اند، بر اساس دو پرسشنامۀ متفاوت در مورد موانع معرفیشدۀ توسعۀ حمایت مالی شرکت‌های خصوصی از ورزش قهرمانی جمعآوری شد. پرسشنامۀ اول بر اساس مقایسههای زوجی موانع طراحی و بهمنظور ورودی روش AHP در نظر گرفته شد. پرسشنامۀ دوم بر اساس مقیاسی هفت ارزشی طراحی و بهمنظور ورودی دو روش TOPSIS و SAW در نظر گرفته شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و اولویتبندی موانع در روش AHP از نرمافزار Expert Choice و در روش TOPSIS از برنامهنویسی در محیط متلب استفاده شد. از آنجا که نتایج روش‌های مختلف MADM برای مسئلهای خاص عمدتاً متفاوت بهدست می‌آیند، در این پژوهش، محققان برای رسیدن به نتیجۀ واحد توسط یک مجموعه رتبهبندی جزئی (POSET) به اجماعی از سه روش اولویتبندی میانگین، بردا و کپ لند دست یافتند. بر اساس نتایج نهایی از میان شش مانع کلی تعریفشده برای پیشروی توسعۀ حمایت مالی شرکت‌های خصوصی از ورزش قهرمانی، موانع اقتصادی در اولویت قرار گرفتند و از زیرمجموعه‌های آن نیز دست نیافتن به بازار جدید و عدم استحکام بیشتر ارتباط بین شرکت‌ها و مشتریان فعلی از طریق حمایت مالی از مهم‌ترین موانع معرفی شدند.