MEDIUL ACADEMIC CA FACTOR DE ASIGURARE A CONTINUITĂŢII ŞI INTERCONEXIUNII DINTRE CICLURILE ÎNVĂŢĂMÂNTULUI SUPERIOR - USM ADMIN (Moldova State University, 2016)
În articol este abordată problema privind mediul academic ca factor de asigurare a continuităţii şi interconexiunii dintre ciclurile învăţământului superior. În acest sens sunt analizate diferite concepte cu referire la mediul academic, sunt deduse principiile de concepere a unui mediu academic eficient, dar şi modalităţi de realizare a continuităţii şi inter- conexiunii dintre ciclurile învăţământului superior. Sunt propuse sugestii de asigurare a continuităţii şi interconexiunii dintre ciclurile învăţământului superior. Cuvinte-cheie: mediu academic, cicluri de învăţământ superior, licenţă, masterat, doctorat, continuitate şi inter- conexiune, cadrul calificărilor, cadrul ocupaţional.