مروری بر مطالعات اخلاق حرفه ای از منظر جامعه شناختی ورزشی - مهدی سلیمی; محبوبه خداپرست (Islamic Azad university, Isfahan Branch, 2023)
هدف: هدف پژوهش حاضر مروری بر مطالعات اخلاق حرفه‌ای در ورزش بود.روش‌شناسی: این پژوهش مروری به بررسی مقالاتی پرداخت که کلمه کلیدی «اخلاق‌حرفه‌ای» به همراه دیگر کلیدواژه‌های «فوتبال»، «سازمان‌های ورزشی»، «ورزش»، «بازیکنان و مربیان» و «تربیت-بدنی» را در عنوان خود داشتند و در بانک اطلاعات نشریات کشور، پورتال علوم انسانی، پایگاه مجلات تخصص نور و پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی به چاپ رسیده بودند. به منظور افزایش روایی، این فرآیند به صورت مجزا توسط دو محقق به انجام رسید و با بحث و تبادل نظر دسته‌بندی نهایی تهیه گردید؛ مرور نهایی بر روی بیش از 70 مقاله انجام گرفت.یافته‌ها: مقالات در سه دسته اصلی تقسیم‌بندی شدند: اخلاق حرفه‌ای در ارتباط با اساتید و معلمان تربیت‌بدنی، اخلاق حرفه‌ای در ارتباط با سازمان‌های ورزشی و اخلاق حرفه‌ای در ارتباط با ورزشکاران و مربیان؛ که هر کدام از نظر تحلیلی به سه دسته جزئی‌تر تقسیم شدند.نتیجه‌گیری: با توجه به جوان بودن نسبی ادبیات اخلاق‌حرفه‌ای در ورزش در قیاس با بسیاری دیگر از موضوعات ورزشی و حوزه‌های دیگری که موضوع اخلاق‌حرفه‌ای مورد مطالعه قرار گرفته است، فضا برای تعریف موضوعات پژوهشی بیشتر جهت تعمیق یافته‌های پیشین و یا درک ابعاد جدیدی از موضوع اخلاق‌حرفه‌ای در ورزش فراهم می‌باشد.