تدوین مدل ساختاری متغیرهای تحصیلی دانش آموزان استعداد های درخشان - حشمت اله قهرمان لو; سید حمید آتش پور; مژگان عارفی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2017)
پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل ساختاری متغیرهای پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پرورش استعدادهای درخشان مدارس شهر اسفراین انجام شد. برای انتخاب نمونه از روش تصادفی طبقه ای استفاده شد که در مجموع 305 نفر انتخاب شدند. با توجه به تحقیقات گذشته چهارده متغیر شناسایی شدند که در پیشرفت تحصیلی این دانش آموزان تأثیر گذارند. پرسشنامه های تاب آوری، خودکارآمدی، انگیزه پیشرفت، امید تحصیلی، عزت نفس، اعتماد به نفس، خودتنظیمی تحصیلی، هوش هیجانی، شادکامی، اشتیاق تحصیلی، نگرش تحصیلی، سرزندگی تحصیلی و حمایت تحصیلی به عنوان ابزار سنجش مورد استفاده قرار گرفتند. نمره حاصل از پرسشنامه عملکرد تحصیلی به عنوان شاخصی از پیشرفت تحصیلی مورد توجه قرار گرفت. یافته های تحقیق حاکی از آن است که متغیرهای خودکارآمدی، تاب آوری، انگیزه پیشرفت و عزت نفس نقش واسطه ای با عملکرد تحصیلی دارند و متغیر عملکرد تحصیلی بر روی اعتماد به نفس و اعتماد به نفس بر روی خود کار امدی و خودکار امدی مجددا بر روی عملکرد تحصیلی تأثیر می گذارد.