THE INTELLECTUAL OUTPUT OF STRATEGIC PLANNING IN THE SERVICE OF QUALITY VOCATIONAL EDUCATION - USM ADMIN (Moldova State University, 2022)
PRODUSUL INTELECTUAL AL PLANIFICĂRII STRATEGICE ÎN SERVICIUL EDUCAȚIEI PROFESIONALE DE CALITATE Studiul de față include o cercetare cu caracter praxiologic asupra procesului și rezultatelor planificării strategice într-o instituție vocațională de profil medical din Republica Moldova. Deoarece produsul intelectual obținut este unul de cali- tate, întrunind mai mulți indicatori relevanți, am decis să analizăm și să diseminăm această bună practică. Reperele teo- retice abordate se axează pe rigorile curente ale managementului strategic în domeniul educației, având ca țintă contribuția la soluționarea unor probleme prioritare dintr-un context profesional specific. Dezvoltarea instituției de învățământ din perspectiva calității, în general, și a așteptărilor actorilor educației, în particular, ghidează managementul organizațional, cu funcțiile sale clasice de planificare, organizare, coordonare și control-evaluare. Cuvinte-cheie: planificare strategică, produs intelectual, plan de dezvoltare strategică, instituție de învățământ, elevi, cadre didactice și manageriale, educație de calitate, pregătire profesională.