بررسی سواد تغذیه ای دانشجویان ورزشکار مرد شرکت‌کننده در المپیاد ورزشی در سال 1397 - رستگار حسینی; زهرا حسینی (Mashhad University of Medical Sciences, 2019)
زمینه و هدف: سواد تغذیهای توانایی افراد برای کسب، درک و ارزیابی اطلاعات مناسب در زمینه تغذیه میباشد که وضعیت تغذیه ای ورزشکار را تحت تأثیر قرار میدهد. لذا هدف این تحقیق، سنجش سواد تغذیهای دانشجویان ورزشکار مرد شرکت‌کننده در المپیاد ورزشی دانشجویان در سال 1397 میباشد. مواد و روشها: در این تحقیق 340 دانشجوی ورزشکار در 14 رشته ورزشی (فوتسال، هندبال، والیبال، بسکتبال، تنیس روی میز، بدمینتون، دو و میدانی، شطرنج، کاراته، تکواندو، شنا، جودو، کشتی آزاد و کشتی فرنگی) به روش نمونه گیری در دسترس و هدف دار انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه سواد تغذیه ای  بود که به روش مصاحبه تکمیل گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای t تک نمونهای، تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد به ترتیب 42/44%، 32/17 % و 25/39 %  از دانشجویان دارای سواد تغذیهای ناکافی، متوسط و خوب بودند. دانشجویان با سابقه ورزشی بالاتر و تحصیلات بیشتر سطح بالاتری از سواد تغذیه ای داشتند. کمترین درصد پاسخهای صحیح  به ترتیب مربوط به بخش درک مطلب تغذیه ای، تعیین گروه های غذایی، انجام محاسبات و خواندن برچسب‌های غذایی بود. نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که وضعیت سواد تغذیه ای دانشجویان مرد ورزشکار شرکت کننده در المپیاد ورزشی دانشجویان، ضعیف است و همه ورزشکاران صرف ‌نظر از رشته ورزشی و سطوح تحصیلات نیاز مبرم به آموزش های نظری و کاربردی تغذیه ای دارند. نوع مطالعه: مطالعه پژوهشی