Медіаосвіта як необхідна складова у підготовці майбутніх медіакомпетентних вчителів інформатики - Iryna Naumuk (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2015)
У статті розглянуто особливості медіаосвіти як необхідної складової для формування медіакомпетентності майбутніх вчителів інформатики. Відзначена вагомість медіаосвіти, медіакомпетентності та медіаграмотності, які розкривають багато можливостей як для учнів так і для педагогів. В результаті розвивається вміння оцінити інформаційну безпеку, грамотно використовувати джерела, оцінювати достовірність, співвіднесення інформації і знання та вміння правильно організувати інформаційний процес. Відмічено основні форми медіаосвіти та відображено тип відносин між викладачем, студентом та медіа в сучасному розвиненому інформаційному середовищі. Медіаосвіта відкриває великі можливості, допомагає формувати інтелектуальний і творчий потенціал, та розвивати критичне мислення. За результатами спостережень означені необхідні умови формування медіакомпетентності майбутніх вчителів інформатики. Висвітлено питання медіаосвіти та проблеми формування медіакомпетентності.