Взаємодія ринку праці та системи освіти у Німеччині - Людмила Кнодель (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті описано механізми професіоналізації у ФРН, серед яких найдієвішими є наближення освіти до запитів ринку праці, концентрація й інтеграція освітніх ресурсів. Обґрунтовано вплив класичних німецьких освітніх традицій на сучасну гнучку систему освіти об'єднаної ФРН. Статья посвящена механизмам профессионализации в ФРГ, среди которых наиболее значимые - сближение образования и требований рынка труда, концентрация и интеграция образовательных ресурсов. Автор продемонстрировала влияние классических немецких образовательных традиций на современную гибкую систему образования объединенной ФРГ. The article deals with the professionalization mechanisms in FRG, the most active of which are bringing education closer to the labour market needs, concentration and integration of educational resources. The author has shown the way German classical educational traditions influenced the countries flexible system of education.