طراحی سیستم اطلاعات مدیریت جذب نیروهای داوطلب ورزشی و الگوی کاربردی آن در وزارت ورزش‌‌وجوانان - محسن طهماسبی پور; فریده اشرف گنجویی; حمید سجادی (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف این پژوهش، طراحی سیستم اطلاعات مدیریت جذب نیروهای داوطلب ورزشی و ارائة الگوی کاربردی آن در وزارت ورزش‌وجوانان ایران بود. این پژوهش، ازنوع توصیفی- تحلیلی و ازنظر هدف، کاربردی با متدولوژی یو.ام.ال و با استفاده از مدل طراحی شیءگرای آر.یو.پی بود. ابزار، پرسش‌نامة پژوهشگرساخته و جامعة آماری همة معاونان وزارت ورزش‌وجوانان و مدیران کل ستادی همة رؤسا و نایب‌رئیسان و دبیران فدراسیون‌های ورزشی ایران بودند. روش نمونه‌گیری به‌صورت سرشماری بود و از همة افراد یادشده برای شرکت در پژوهش دعوت شد. در این پژوهش، ابتدا دروندادها و بروندادهای اطلاعاتی در سیستم‌های اطلاعاتی داوطلبان ورزشی که دربرگیرندة ورودی‌ها، فرایندها و خروجی‌ها می‌شدند، شناسایی شدند. سپس، نیازمندی‌های سیستم اطلاعات مدیریت جذب داوطلبان ورزشی که شامل منابع انسانی، برنامه‌ریزی، ثبت‌نام و پذیرش، آشناسازی، مالی و تدارکات، آموزش و حمایتی، ارزیابی، پاداش و حفظ بود و همچنین، ذی‌نفعان داوطلبی ورزشی ایران شناسایی شدند. اطلاعات زیرسیستم‌های طراحی‌شده در جذب داوطلب ورزشی مشخص شد. نگرش مدیران دربارة نیازمندی‌های اطلاعاتی جذب داوطلب ورزشی درباب سیستم بررسی شد. همچنین، با ایجاد بانک اطلاعاتی در پنج سطح، الگوی تحلیل کاربردی ارائه شد. ازآنجایی‌که مدیریت سیستم‌های اطلاعات داوطلبی خدمات عادلانه و شفافی را برای عموم جامعه، مدیران و داوطلبان فراهم می‌کند، ایجاد بانک اطلاعاتی با هدف طراحی سیستم اطلاعات مدیریت که نیازهای اطلاعاتی تمامی کاربران را مدنظر قرار داده است، برای رشد و موفقیت سازمان ورزشی داوطلبی مفید است.