Функціональний стан серцево-судинної системи студентів протягом двох років навчання - Оксана Анатоліївна Чичкан; Галина Іванівна Шутка; Ольга Олександрівна Пазичук (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Фізичне виховання є важливою складовою частиною процесу навчання у вищих навчальних закладах ІІІ-IV рівнів акредитації. Один із основоположних принципів фізичного виховання - це принцип оздоровчої спрямованості, зміст якого полягає в забезпеченні оздоровчого ефекту внаслідок занять фізичною культурою. Вивчення літератури, опублікованої в нашій країні та закордоном, показало, що тест Руф'є, завдяки простоті й зручності, а головне достовірності, має широке застосування та дає підставу зробити висновки про більш глибокі зсуви основних вісцеральних систем організму людини. Завдання - оцінити функціональний стан серцево-судинної системи студентів упродовж двох років навчання. Функціональний стан ССС студентів юридичного факультету вказує на їхню недостатню рухову активність, особливо хлопців, та на несвідоме ставлення до свого здоров'я. Уведення 4 год на тиждень на дисципліну "Фізичне виховання" може частково виправити цю ситуацію, але ще необхідне бажання студентів займатися фізкультурою.