مقایسۀ 12 هفته تمرینات یوگا، پیلاتس و تمرینات ترکیبی بر تعادل کارکردی زنان سالمند با خطر در‌معرض زمین‌خوردن تحت تکلیف دوگانه - هانیه علیزاده خانقاه; عباس بهرام; کامران شاهدوست (Sport Sciences Research Institute, 2017)
هدف از پژوهش حاضر، مقایسۀ تأثیر تمرینات یوگا، پیلاتس و یوگالتس (ترکیبی) بر تعادل زنان سالمند غیرفعال تحت تکالیف دوگانه بود. بدین‌منظور، 30 نفر از سالمندان 75-65 سالۀ مرکز کهریزک کرج‌ که در‌معرض خطر زمین‌خوردن بودند، پس از غربال‌گری توسط آزمون تعادلی برگ‌ به‌صورت در‌دسترس انتخاب شدند. آزمودنی‌ها در سه گروه یوگا (10 نفر)، پیلاتس (10 نفر) و ترکیبی (10نفر) قرار گرفتند و به‌مدت 12 هفته ‌و هفته‌ای سه جلسه در تمرین شرکت نمودند. قبل و بعد از اجرای پروتکلتمرینی، آزمون برخاستن و راه‌رفتن زمان‌دار تحت سه شرایط مجرد (خود ‌آزمون)، شناختی ـ تعادلی (اجرای آزمون همراه با شمارش معکوس اعداد) و حرکتی‌ ـ‌ تعادلی (اجرای آزمون همراه با نگه‌داشتن فنجان آب) برای بررسی تغییرات تعادلی سالمندان اجرا گردید. به‌منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نیز از تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر جهت تعیین تفاوت‌های درون‌گروهی و تحلیل واریانس چند‌متغیره به‌منظور ‌تعیین تفاوت‌های بین گروهی استفاده شد. نتایج نشان می‌دهد که 12 هفته تمرین یوگا، تأثیری بر تعادل زنان سالمندان به‌صورت مجرد (P=0.205)، تحت تکلیف شناختی (P=0.362) و تحت تکلیف حرکتی (P=0.565) ندارد، اما در‌مقابل، تمرینات پیلاتس و یوگالتس به‌صورت معنا‌داری بر آن اثرگذار می‌باشند (P