TRATAMENTUL BOLII DE REFLUX GASTROESOFAGIAN LA COPIL - V.V. Lupu; Smaranda Diaconescu; M. Burlea (Amaltea Medical Publishing House, 2010)
Boala de reflux gastroesofagian este o patologie frecvent întâlnită în patologia pediatrică, dar încă subdiagnosticată. O abordare corectă a tratamentului şi o identifi care precoce a bolii previne apariţia complicaţiilor şi o calitate mai bună a vieţii. Autorii trec în revistă măsurile generale, tratamentul medicamentos (agenţii prokinetici, antagoniştii H2 receptori, inhibitorii de pompă de protoni), tratamentul chirurgical şi tratamentul endoluminal.