СУЧАСНІ ВИМОГИ ДО ПСИХОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ В ДІЯЛЬНОСТІ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ - В. Вронська (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2019)
На сьогодні стан здоров'я вихованців закладів дошкільної освіти викликає занепокоєння. Тому дуже актуальною є проблема збереження та зміцнення здоров'я дітей. У статті висвітлена важлива місія медичних сестер дошкільних навчальних закладів. Усе більшої актуальності набу- вають питання просвітницької та медико-профілактичної роботи. При цьому медичні коле- джі орієнтують студенів саме на роботу в лікувальних закладах, а не в закладах дошкільної освіти. Водночас характер роботи в дошкільних навчальних закладах ставить перед медичною сестрою зовсім інші вимоги. Проте недостатньо мати тільки професійну підготовку, медичні сестри дошкільних навчальних закладів повинні мати сформовану психологічну компетент- ність. У статті висвітлені вимоги до роботи медичної сестри дошкільного навчального закладу та необхідність формування психологічної компетентності.