SEMNIFICAȚIA COMUNICĂRII DIDACTICE ÎN FORMAREA COMPETENȚEI DIDACTICE LA STUDENȚII PEDAGOGI - USM ADMIN (Moldova State University, 2018)
Competenţa didactică nu este o simplă însumare de competenţe, ci o structură după care se profilează un stil indivi- dual de activitate propriu cadrului didactic. Comunicarea didactică transformă interacţiunea subiect-obiect într-o inter- venţie educaţională. Ea reprezintă dominanta în formarea competenței didactice. Cuvinte-cheie: comunicare didactică, comunicare eficientă, competență de comunicare, competență didactică.