گزارش روند انتشار کتاب در استان خوزستان (81-1358) - خدیجه گشاس (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2007)
این پژوهش با هدف بررسی روند انتشار کتاب بعد از انقلاب اسلامی (81-1358) در استان خوزستان و با استفاده از روش توصیفی انجام گرفته است. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه و مصاحبه به دست آمده است. فعالیت انتشاراتی ناشران متأثر از پدیده جنگ و مهاجرت، ناهماهنگی توأم با افت و رکود نشر، به خصوص در سالهای 60-58 و سالهای 60، 63، 67 و 72 را برای کتاب در بر داشته است. یافته‌ها نشان می‌دهند که کتب تألیفی به ترتیب در بخش خصوصی و دولتی 477 و 157 عنوان، کتابهای ترجمه 132 و 93 عنوان، کتابهای چاپ اول 415 و 82 عنوان، کتابهای چاپ مجدد 81 و 25 عنوان، کتابهای غیرفارسی (عربی- انگلیسی) 24 و در بخش دولتی اعم از (عربی- لاتین- فرانسه) 14 عنوان، کتابهای تألیفی بر اساس محل نشر در بخش خصوصی 349 عنوان در اهواز و 10 عنوان در سوسنگرد منتشر شده‌اند. تولید ناشران از این نظر در بخش دولتی، صد در صد در اهواز متمرکز بوده است. بیشترین موضوعات در زمینه ادبیات و در بخش دولتی کتابهای درسی و کمک درسی و علوم کاربردی می‌باشد. بیشترین ناشران در بخش خصوصی (8/53 درصد) در مقطع کارشناسی و در بخش دولتی (5/11 درصد) در مقطع کارشناسی ارشد فعالیت دارند. مشکلات عمده ناشران در بخش خصوصی 3/58 درصد مربوط به سهمیه کاغذ، فیلم و زینک و در بخش دولتی به طور یکسان نداشتن صحاف، سهمیه کاغذ، فیلم و زینک، مشکلات مادی، نبود مراکز سیستم صحیح توزیع، عدم آگاهی دست اندرکاران نشر و عدم موضوعات عامه پسند و بی مسئولیتی و بی فکری می‌باشد. نتیجه یافته‌ها نشان داد به دلیل تفاوت فاحش میان تعداد ناشران در هر دو بخش، امکان مقایسه جهت تفاوتی معنی‌دار میسر نبوده و نشر استان خوزستان دارای عملکردی ضعیف می‌باشد.