ارتباط هوش هیجانی و تعهد داوطلبان شرکت کننده در مسابقات آسیایی تیر و کمان - مهدی رسولی; وحید ساعت چیان; محسن باقریان (Sport Sciences Research Institute, 2014)
هدف از انجام این تحقیق، بررسی میزان هوش هیجانی و تعهد داوطلبان زن و مرد مسابقات آسیایی تیروکمان و تعیین رابطه‌ی ابعاد آنها با یکدیگر بود. در این راستا همه‌ی داوطلبان دختر و پسر حاضر در هفدهمین دوره‌ی مسابقات آسیایی تیروکمان تهران(1390) به عنوان جامعه‌ی آماری پژوهش در نظر گرفته شد و نمونه‌ی آماری برابر با جامعه‌ی آماری(80n=) تعیین گردید. برای گردآوری دادهها از پرسش‌نامه‌ی استاندارد هوش هیجانی برادبری وگریوز(2004) و تعهد سازمانی مودای(1979) استفاده شد. روایی محتوایی ابزار تحقیق با نظر خواهی از 11 تن از اساتید صاحب‌نظر در این زمینه انجام شد و جهت تعیین پایایی پرسش‌نامه‌ها با انجام یک مطالعه‌ی مقدماتی، ضریب پایایی در حد قابل‌قبولی (هوش هیجانی 76/0= α) و (تعهد سازمانی 75/0= α)  به‌دست آمد.  میانگین رتبه‌های عوامل مرتبط با هوش هیجانی بر اساس اولویت به‌ترتیب عبارت بودند از 1. خودآگاهی؛ 2. آگاهی اجتماعی؛ 3. مدیریت رابطه و 4. خودمدیریتی. همچنین رتبه‌های عوامل مرتبط با تعهد سازمانی به‌این ترتیب به‌دست آمد: 1. تعهد عاطفی؛ 2. تعهد مداوم؛ 3. تعهد هنجاری. در نهایت، یافته‌ها نشان داد که بین همه‌ی ابعاد هوش هیجانی با تعهد سازمانی ارتباط معنادار و مثبتی وجود دارد. لذا با توجه به نتایج ضروری است که سازمان‌های ورزشی به‌طور عام و مدیران تربیت بدنی دانشگاهها به طور خاص، وقت بیشتری را برای شناخت عوامل روان شناختی(هوش هیجانی) و تعهدات داوطلبان صرف کنند تا فرآیند جذب و نگهداری داوطلبان برای آنها تسهیل شود.