ФЕНОМЕН АКАДЕМІЧНОЇ ЧЕСНОСТІ У КОНТЕКСТІ ЯКОСТІ СУЧАСНОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Д. О. Сопова (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2018)
У статті розкрито особливості формування академічної чесності в системі вищої освіти. Автором розглянуто морально-етичні засади поняття «академічна чесність» як базису формування системи професійних якостей особистості: вимогливість до самого себе і свого оточення, відповідальність за наслідки своїх дій, чесність. Акцентовано увагу на ролі й значущості академічної чесності у процесі підготовки студентів, здатних ефективно виконувати свої освітні обов'язки в умовах мінливої соціально-економічної ситуації в нашій країні. Висвітлено вплив академічної чесності на якість освіти.