Стратегія підвищення якості вищої фізкультурної освіти - Роман Петрович Карпюк (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
Указано, що система оцінювання результатів якості вищої фізкультурної освіти повинна бути багатофакторною й багатофункціональною. Якість вищої фізкультурної освіти відображає її відповідність як системи, процесу та результату цілям, потребам, нормам і вимогам основних споживачів: особистості, суспільства й держави. На якість вищої фізкультурної освіти здійснюють вплив різноманітні чинники, найважливішими серед яких є: 1) якість цілей освітнього процесу; 2) якість засобів й умов досягнення цілей освітнього процесу; 3) якість кінцевого результату освітнього процесу.