تدوین الگویی جامع استعدادیابی در ورزش قهرمانی ایران - امین کلانی; علیرضا الهی; سید نصرالله سجادی; حسین زارعیان (Sport Sciences Research Institute, 2020)
هدف از پژوهش حاضر، ارائه الگویی جامع برای استعدادیابی در ورزش قهرمانی ایران بود. با عنایت به ماهیت اکتشافی موضوع از روش پژوهش کیفی و رویکرد نظریه‌پردازی برخاسته از داده‌ها استفاده شد. نخست از طریق مطالعات اولیه و مرور سیستماتیک منابع مرتبط، فهرست مقدماتی نشان‌های مؤثر شناسایی شدند. در ادامه به‌صورت هدفمند و به روش گلوله برفی 23 مصاحبه نیمه‌ساختاریافته با صاحب‌نظران آگاه به موضوع پژوهش انجام شد، مصاحبه‌ها تا حد رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. نتایج کدگذاری باز حاکی از استخراج 296 نشان اولیه و 38 نشان نهایی بود. در کدگذاری محوری، نشان‌های نهایی در 12 مفهوم و چهار مقوله اصلی طبقه‌بندی شدند. درنهایت مقوله‌های شناسایی‌شده حاصل از کدگذاری انتخابی، به ترتیب شامل فرآیند استعدادیابی، مدیریت الگو، عوامل مؤثر محیطی و ذینفعان کلیدی تعیین شدند. الگوی نظری برخاسته از یافته‌های مطالعه حاضر می‌تواند به مدیران و سیاست‌گذاران ورزش قهرمانی کمک نماید تا با بهره‌گیری مناسب از ذینفعان و تعیین نقش برای هر یک از سازمان‌های متولی به رفع عوامل مداخله‌گر پرداخته و توسعه استعدادیابی در ورزش قهرمانی را تسریع بخشند.