شناسایی عوامل مؤثر بر جذب خیران و واقفان در ورزش - محمد صادق افروزه; حکیمه افروزه; فاطمه کاملی (Sport Sciences Research Institute, 2018)
در جوامع امروزی، یکی از عوامل توسعة ورزش مشارکت افراد جامعه است. این پژوهش با هدف شناسایی عواملی انجام شد که بتوانند خیران و واقفان را به عرصة ورزش سوق دهند. روش پژوهش، آمیخته بود و جامعة آماری متشکل از خیران، واقفان، مدیران و کارشناسان ورزشی و حج‌ و اوقاف بود که با توجه به روش نمونه‌گیری هدفمند و دردسترس، تعداد 150 نفر به‌عنوان نمونة آماری انتخاب شدند. ابزارمورداستفادهپرسش‌نامةمحقق‌ساخته‌ای بود که در دو بخش مشخصات فردی و بخش اصلی، سؤال‌های پرسش‌نامه بین نمونه‌های پژوهش توزیع شدند. برای تعیین روایی ساختاری ابزار پژوهش، ازروش تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش متعامد و برای تعیین روایی سازة پرسش‌نامه، از تحلیل عاملی تأییدی استفاده شد. نتایج نشان داد که مؤلفة اخلاق‌گرایی با سه مقولة احترام، مسئولیت اجتماعی و سرمایة اجتماعی، مؤلفة فرهنگ‌سازی با دو مقولة تعریف‌سازی و شرعی‌نگری، مؤلفة حقوقی با سه مقولة اقلیت‌سازی، شفافیت و تسریع و مؤلفة آموزش با سه مقولة عمومی، تخصصی و سازمانی، می‌توانند بیشترین تأثیر را در جذب خیران و واقفان داشته باشند؛ بنابراین، پیشنهاد می‌شود که با دادن آموزش‌های عمومی و اختصاصی، علاوه‌بر جلب‌نظر خیران به ورزش، به توسعة کیفی اعمال خیریة ورزشی نیز کمک شود.