Výchova k zdraviu ako súčasť výchovného komplexu v školách - J. Liba (Czech Pedagogical Society, 2008)
Príspevok prezentuje výchovu k zdraviu ako súčasť procesu štrukturovania profesijných kompetencií učiteľov. Predstavuje a vymedzuje potenciál výchovy k zdraviu ako efektívnej intervencie reflektujúcej potreby a požiadavky kreovania a stabilizácie zásad zdravého životného štýlu. Konkretizuje faktory limitujúce zdravotno preventívnu účinnosť školského kurikula. Uvádza východiská efektivizácie výchovy k zdraviu ako súčasti profesiogramu učiteľa.