Evaluant l'evaluació contínua - Javier Capó Parrilla; Xisco Oliver Rullán; María Sard Bauzà (Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 2013)
El principal propòsit d'aquest treball és analitzar l'impacte que tenen les noves metodologies educatives sobre els resultats de l'aprenentatge. En el mateix es compara l'efecte sobre les notes de la metodologia tradicional, fonamentat únicament en una prova final, amb l'avaluació continua. Les dades provenen d'una enquesta realitzada el dia de l'examen final. Al ser l'enquesta no anònima, s'ha pogut combinar aquesta informació amb les qualificacions. El principal resultat es que els alumnes que han elegit l'itinerari d'avaluació continua han obtingut una millor qualificació i, per tant, un millor resultat de l'aprenentatge. Aquesta millora es deu al major esforç relatiu dels estudiants que trien l'avaluació continua.