Informovanost žáků, studentů a učitelů o hlavních zdravotních rizicích jako součást výchovy ke zdraví na ZŠ - Iva Žaloudíková (Czech Pedagogical Society, 2017)
Studie zjišťuje informovanost žáků, studentů a učitelů týkající se hlavních zdravotních rizik. Prostřednictvím dotazníkové metody bylo vyšetřeno 194 respondentů čtyř základních skupin z řad žáků základní školy, studentů prvních ročníků pedagogické fakulty a učitelů z praxe. Studie ukázala na potřebu systematického zařazování tématu analýzy a prevence hlavních zdravotních rizik do výchovy ke zdraví na školách a vytváření metodiky pro monitorování potřebné informovanosti, jednoho ze základních předpokladů správné prevence.