Caracteritzant un terratrèmol a l'aula de Física - Manel Juncà; Caterina Solé (Universitat Autònoma de Barcelona, 2023)
En aquest article es presenta una activitat de Física per a 2n de Batxillerat que té per objectiu que l'alumnat apliqui el que ha après sobre ones en el context del terratrèmol que va sacsejar Turquia el febrer del 2023. A partir d'una animació sobre el moviment de la terra registrat en diferents estacions sísmiques repartides al llarg d'Europa, així com el gràfic velocitat-temps d'una estació sísmica determinada, l'alumnat ha de caracteritzar l'equació d'ones del sisme. Aquesta activitat es proposa a l'alumnat de forma oberta i autònoma, però amb el diàleg constant amb el docent.