Construïm un vaixell? - Florenci Pla Altisent (Universitat Autònoma de Barcelona, 2019)
Des del convenciment que les ciències s'han d'ensenyar a l'escola a partir de pràctiques experimentals, aquest estudi presenta un projecte realitzat amb alumnes de cinquè de primària del Col·legi Mare Janer amb l'objectiu que arribessin a comprendre el Principi d'Arquímedes d'una manera completament vivencial. A partir de la pregunta "construïm un vaixell?", plantejada pel mestre, i mitjançant la realització prèvia de tot un seguit d'experiments, els alumnes han dissenyat i construït un vaixell capaç de transportar un estudiant.