گزارش یک مورد سزارین حوالی مرگ مادر - زهره یوسفی; مونا جعفریان (Mashhad University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه: تصمیم گیری در مورد سزارین حول و حوش مرگ مادر مشکل است و در شرایط ویژه ای انجام می شود. در موارد ایست قلبی عروقی مادر که اقدامات احیاء ناموفق باشد و یا در شرایطی که امیدی به زنده ماندن مادر نیست و سن بارداری بیشتر از 28 هفته باشد، انجام سزارین ممکن است منجر به نجات جنین شود. معرفی بیمار: در این گزارش مورد، یک مادر باردار مبتلا به تومور مغزی با بارداری 32 هفته که سزارین حول و حوش مرگ وی انجام و منجر به تولد یک نوزاد زنده شد، معرفی می شود. نتیجه گیری: نجات جنین با انجام سزارین در مواردی که امکان زنده ماندن مادر نیست، باید مد نظر باشد.