ROLUL EULUI ÎN PROCESUL DE MANIFESTARE ŞI DEZVOLTARE A RESURSELOR PSIHICE PRIN PSIHOTERAPIA ORIENTATĂ DIALOGIC - USM ADMIN (Moldova State University, 2017)
În acest articol sunt descrise perspectivele moderne asupra Eului, cu referire, în mod special, la abordarea dialogului deschis, la ideea de polifonie a conştiinţei şi a naturii psihicului şi abordarea dialogului orientat spiritual, modelul Eului Tangibil şi al Eului Spiritual. Din cele relatate în articol se poate constata necesitatea dezvoltării unor noi metode de cercetare în psihologie şi, de asemenea, necesitatea dezvoltării şi creării de intervenţii noi în psihoterapie. Cuvinte-cheie: resurse psihice, personalitate, model dialogic.