مقایسة بروز الگوهای خطرزای آسیب رباط متقاطع قدامی در نوجوانان دختر و پسر فوتبالیست حین حرکت برش - محمدرضا سیدی; رضا رجبی; الهام شیرزاد; مصطفی زارعی (Sport Sciences Research Institute, 2016)
هدف از پژوهش حاضر، مقایسۀ بروز الگوهای خطرزای آسیب رباط متقاطع قدامی در اندام تحتانی و تنۀ دختران و پسران نوجوان فوتبالیست حین تغییر مسیر سریع یا حرکت برش بود. بدین‎‌منظور، تعدادی از ورزشکاران باشگاهی لیگ برتر استانی در ردۀ نوجوانان رشتۀ فوتبال )شامل 20 دختر و 20 پسر( در پژوهش حاضر شرکت نمودند. حرکت برش با پای برتر با استفاده از سیستم تحلیل حرکت و دوربین‌های پرسرعت وایکان با فرکانس 240 هرتز ثبت شد و حرکات ثبت‌شده، به‌وسیلۀ نرم‌افزار نکسوس آنالیز گشت. همچنین، زوایای مفصلی نمونه‌ها استخراج گردید و درنهایت، توسط نرم‌افزار اس. پی. ای. اس و آزمون آماری تی مستقل مقایسه شد. نتایج نشان می‌دهد که الگوهای خطرزای آسیب رباط متقاطع قدامی در حرکت برش با پای ‌برتر، در دختران بیشتر از پسران بروز می‌کند و در‌نتیجه، اتخاذ تدابیر پیشگیری از آسیب برای اصلاح الگوی حرکت دختران ورزشکار ضرورت بیشتری دارد.