162 ВЗАИМОСВЯЗЬ ИНДИВИДУАЛЬНО-ПСИХОЛОГИЧЕСКИХ ОСОБЕННОСТЕЙ РАБОТНИКОВ СТРУКТУРЫ СЕТЕВОГО МАРКЕТИНГА С ЭФФЕКТИВНОСТЬЮ ПРОДАЖ И КАРЬЕРНЫМ РОСТОМ - USM ADMIN (Moldova State University, 2011)
În prezent, cele mai multe structuri de marketing în reţea se confruntă cu faptul că se atestă un aflux mare de oameni noi. Acest sistem de afaceri nu poate utiliza eficient potenţialul angajaţilor săi la recrutarea de personal, ceea ce duce la o eficienţă scăzută a lucrătorului şi la creşterea insatisfacţiei lui. Prin urmare, o problemă actuală în marketingul de reţea o constitue modul în care pot fi utilizate corect şi cu o productivitate mai mare particularităţile individual-psihologice ale angajatului în beneficiul său şi al companiei. Scopul cercetării noastre a fost de a determina interrelaţia dintre particularităţile individual-psihologice ale lucrăto- rului structurii de marketing în reţea, eficienţa vânzărilor sale şi dezvoltarea carierei. Datele obţinute pot fi utile pentru selectarea corectă a persoanelor pentru acest tip de afacere; pentru formularea programelor individuale motivaţionale; pentru ridicarea nivelului de vânzări şi creşterea profesională a angajatului; pentru evaluarea obiectivă a potenţalului intrinsec al distribuitorului; pentru utilizarea raţională a timpului şi a efortului la învăţarea noilor distribuitori.