بررسی ارتباط بین توانمند‌سازی و تعهد سازمانی معلمان تربیت‌بدنی استان خراسان شمالی - احیا عابدی; سید محمدحسین رضوی; فرزام فرزان (Sport Sciences Research Institute, 2015)
اندیشمندان مدیریت تحول و بهسازی سازمان، توانمندسازی منابع انسانی را به‌عنوان راهبردی اثرگذار بر عملکرد و بهسازی نیروی انسانی معرفی کرده‌اند. هدف این پژوهش، بررسی ارتباط بین توانمند‌سازی و تعهد سازمانی معلمان تربیت‌بدنی استان خراسان شمالی بوده است. روش انجام پژوهش، توصیفی و از نوع پیمایشی بود. جامعۀ آماری این پژوهش شامل معلمان تربیت‌بدنی استان خراسان شمالی (607 نفر ) بود که حجم نمونۀ آن بر‌اساس جدول مورگان و همکاران 230 نفر تعیین گردید. نتایج پژوهش نشان داد که بین توانمند‌سازی روانی و تعهد سازمانی معلمان تربیت ‌بدنی استان خراسان شمالی رابطۀ معنا‌داری وجود دارد.همچنین بین احساس شایستگی، احساس معناداری، خود‌تعیینی، مؤثر‌بودن و اعتماد با تعهد سازمانی، تعهد عاطفی وتعهد هنجاری معلمان تربیت‌بدنی رابطۀ معنا‌داری وجود دارد؛اما بین احساس شایستگی، احساس معناداری، خود‌تعیینی‌، مؤثر‌بودن و اعتماد با تعهد مستمر رابطه‌ای وجود ندارد. با توجه به نتایج می‌توان گفت که توجه به توانمند‌سازی روانی معلمان تربیت‌بدنی برای ارتقای تعهد سازمانی آنان امری ضروری به‌نظر می‌رسد.