تأثیر پذیرش فناوری بر تمایل به استفاده از تبلیغات پیامکی در میان مصرف‌کنندگان لوازم ورزشی (مطالعة موردی شهر تهران) - محمد علی فرقانی; مهدی دهقانی سلطانی; حسین فارسی زاده; علی باغانی (Sport Sciences Research Institute, 2017)
هدف این پژوهش، مطالعه و بررسی نقش‌پذیرش فناوری بر تمایل به استفاده از تبلیغات پیامکی، با درنظرگرفتن نقش میانجی نگرش نسبت به پذیرش این تبلیغات بود. مطالعة حاضر براساس هدف، پژوهشی کاربردی و براساس چگونگی به‌دست‌آوردن داده‌های موردنیاز، از نوع پژوهش‌های توصیفی و همبستگی بود. مشتریان زن و مرد کالای ورزشی بالای 30 سال در شهر تهران، جامعة آماری این پژوهش بودند و برای به‌دست‌آوردن حجم نمونه از روش نمونه‌گیری در دسترس و فرمول کوکران استفاده شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسش‌نامة استاندارد بود. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌های پرسش‌نامه، از مدل معادلات ساختاری استفاده شد. یافته‌ها نشان داد که سودمندی ادراک‌شده و تأثیر اجتماعی بر نگرش نسبت به پذیرش تبلیغات پیامکی تأثیر معناداری داشت. همچنین، نگرش، بر تمایل به استفاده از تبلیغات پیامکی تأثیر معناداری داشت. در مدل پذیرش فناوری نیز کاربرد آسان ادراک‌شده بر سودمندی ادراک‌شده تأثیر معناداری داشت؛ اما، کاربرد آسان ادراک‌شده بر نگرش نسبت به پذیرش تبلیغات پیامکی تأثیر معناداری نداشت. سودمندی ادراک‌شده، سازة مهمی در نگرش مشتریان کالاهای ورزشی نسبت به پذیرش تبلیغات پیامکی بود؛ بنابراین، این پژوهش بینشی درزمینة به‌کارگیری فناوری سرویس پیام‌کوتاه به‌عنوان یک رسانة تبلیغاتی، دراختیار بازاریابان لوازم ورزشی ازطریق تلفن‌همراه قرار می‌دهد.