Wybrane metody badania przydatności zawodowej pracownika - Marian Piekarski (Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, 2016)
Celem artykułu jest pokazanie klasyfikacji wybranych metod badawczych stosowanych w naukach pedagogicznych z próbą adaptacji do potrzeb badania przydatności zawodowej na gruncie pedagogiki pracy.