Studentský pohled na osvojované pedagogické dovednosti - Roman Musil (Czech Pedagogical Society, 2018)
Studie uvádí výsledky průzkumu, který monitoroval studentský pohled na problematiku pedagogických dovedností. V rámci státní zkoušky z pedagogiky bylo požádáno 198 studentů denního studia (50 učitelství pro 1. stupeň ZS, 148 učitelství pro základní školy různých aprobací), aby vyplnili "Výstupní dotazník studenta 4. ročníku pedagogické fakulty", ve kterém posuzovali důležitost, náročnost a úroveň osvojení vybraných pedagogických dovedností.