Особливості фізичного й психологічного компонентів здоров'я в якості життя студентів - Анатолій Васильович Цьось; Олесь Борисович Пришва; Оксана Миколаївна Самчук (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті розкрито стан фізичного й психологічного компонентів здоров'я в якості життя студентів університетів. Результати дослідження свідчать, що фізичний компонент здоров'я студентів перебуває в межах 51,12, психологічний - 44,27 бала. Рівень фізичного та психологічного компонентів здоров'я в якості життя студентів України, Білорусі й Росії суттєво не відрізняються. Виявлено статистичні кореляційні взаємозв'язки між рольовим функціонуванням, обумовленим фізичним станом і рольовим функціонуванням, обумовленим емоційним станом студентів; загальним станом здоров'я й життєвою активністю; загальним станом здоров'я та психічним здоров'ям; соціальним і рольовим функціонуванням, обумовленим емоційним станом; соціальним функціонуванням та психічним здоров'ям.