PARADIGME ALE EDUCAȚIEI RELIGIOASE - USM ADMIN (Moldova State University, 2020)
Varietatea abordărilor educaţiei religioase în cadrul curriculumului şcolar a determinat efortul teoreticienilor de a stabili diverse paradigme ale acesteia. În articolul de față prezentăm câteva dintre paradigmele educației religioase dezvoltate de cercetătorii J.P. Willaime, W.C. Durham, Carl Sterkens, Michael Grimmitt, Goth Read, J.Pelupessy-Wowor. Fiecare dintre aceste paradigme s-a cristalizat ca răspuns la anumite provocări sociale, cum ar fi multiculturalitatea și diversitatea reli- gioasă. Cuvinte-cheie: educație religioasă, paradigmă, religie, confesional, non-confesional, istoria religiilor, învățarea de la religie.