МЕТОДИКА РОЗВИТКУ ІК-КОМПЕТЕНТНОСТІ КЕРІВНИКА ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В АСПЕКТІ ВИКОРИСТАННЯ ХМАРНИХ СЕРВІСІВ GOOGLE В УПРАВЛІННІ ОСВІТНЬОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ - В.О. БОГДАН (Alfred Nobel University Publisher, 2018)
У статті розглянуто компоненти авторської методики розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності (ІК-компетентності) керівника закладу дошкільної освіти (ЗДО), що є необхідною умовою впровадження і використання хмарних сервісів (ХС) в управлінні освітньою діяльністю в ЗДО. Визначено мету і завдання, підходи й принципи, форми, методи і засоби підготовки керівників ЗДО в зазначеному аспекті, охарактеризовано компоненти та рівні розвитку їхньої ІК-компетентності. Запровадження авторської методики дозволить розвинути у керівника ЗДО здатність, знання й розуміння, вміння, навички, ставлення, ціннісні установки, мотивацію до використання ХС Google як засобу підтримки управління освітньою діяльністю.