Education at a Glance: Highlights, OECD Publishing - Çağrı Erkoç (Sakarya University, 2011)
1961'de kurulan ülkemizin de üyeleri arasında yer aldığı OECD, yani Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün eğitim alanında G20, Avrupa Birliği gibi geniş bir ülke yelpazesinin güncel eğitim durumlarını incelediği Education at a Glance kitabı üye ülkelerdeki eğitim durumu ile ilgili oldukça faydalı veriler vermektedir. OECD tarafından yayınlanan kitap toplam 5 bölümden oluşmaktadır. Kitabın başlangıcında bölümlerin kısaca özetlendiği önsöz ve içindekiler bölümünden sonra okuyucular için kullanılan terimlerin (ISCED 0, ISCED 1, ISCED 5) açıklamasının yer aldığı rehber bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde terimlerin anlamlarının yanı sıra bilgilendirici açıklamalar da eklenmiştir. Bununla birlikte kitap boyunca hangi ülkelerin bu araştırma kapsamında olduğu bu bölümde yer almaktadır.