بررسی‌ دیدگاههای‌ فلسفی‌- عقیدتی‌ دانش‌آموزان‌ پسر پایه‌ سوم‌ مقطع‌ متوسطه‌ شهر اهواز در مورد نماز - کریم‌ سواری‌; مسعود صفائی‌مقدم‌; عبدالکاظم‌ نیسی‌ (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2001)
در پژوهش‌ حاضر، دیدگاههای‌ فلسفی‌- عقیدتی‌ (دلائل‌ گرایش‌) دانش‌آموزان‌ پسر پایه‌ سوم‌ متوسطه‌ شهر اهواز در مورد اقامه‌ نماز مورد بررسی‌ قرار گرفت‌. جامعه‌ آماری‌ این‌ پژوهش‌ کلیه‌ دانش‌آموزان‌ پسر پایه‌ سوم‌ متوسطه‌ شهر اهواز می‌باشد. در این‌ پژوهش‌ از دو نمونه‌ استفاده‌ گردید. نمونه اول‌ شامل‌ 120 نفر جهت‌ ساخت‌ پرسشنامه‌ مقدماتی‌ و نمونه‌ دوم‌ 320 نفر بودند که‌ به‌ صورت‌ تصادفی‌ چند مرحله‌ای‌ انتخاب‌ شدند. جهت‌ تجزیه‌ و تحلیل‌ داده‌ها از تحلیل‌ عاملی‌ استفاده‌ گردید. نتایج‌ پژوهش‌ نشان‌ داد که‌ چهار عامل‌ در گرایش‌ دانش‌آموزان‌ به‌ نماز مؤثر بوده‌اند. این‌ عوامل‌ عبارتند از: فردی‌- روانشناختی‌، عبادی‌- تکلیفی‌، فرهنگی‌- اجتماعی‌ و رستگاری‌- فلاح‌.