شناسایی و مدل‌سازی راهکارهای توسعة ورزش‌های همگانی دربین دانشجویان دختر دانشگاه بیرجند - محمد کشتی دار; محمدعلی صاحبکاران; سیدمحمدجواد رضوی; مازیار کلاشی (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف این پژوهش، شناسایی و اولویت‌بندی راهکارهای توسعة ورزش همگانی درمیان دانشجویان دانشگاه بیرجند بود. جامعة آماری پژوهش حاضر شامل 8246 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه بیرجند در سال 1395 بود که با استفاده از فرمول کوکران تعداد نمونة آماری برابر با 370 نفر برآورد شد. این پژوهش ازنوع کاربردی بود که به روش پیمایشی اجرا شد. پس از تأیید روایی محتوایی پرسش‌نامه توسط هشت تن از اساتید مدیریت ورزشی، پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تأیید شد. راهکارهای توسعة ورزش همگانی درمیان دانشجویان دختر دانشگاه بیرجند به روش کیفی شناسایی شدند و سپس، با رویکرد مدل‌سازی معادلات ساختاری و به‌وسیلة آزمون فریدمن تجزیه‌وتحلیل شدند. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار پی.ال.اس. و اس.پی.اس.اس. نسخة 22 استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه‌‌وتحلیل داده‌ها نشان داد که راهکارهای توسعة ورزش همگانی دربین دانشجویان دختر دانشگاه بیرجند، به‌ترتیب راهکارهای اقتصادی، مدیریتی، فرهنگی، زیرساخت‌ها و امکانات، پژوهشی و آموزشی هستند؛ بنابراین، لازم است که با نهادینه‌سازی فرهنگ ورزش همگانی، طراحی برنامه‌های تفریحی و ورزشی لازم و حمایت مالی از ورزش همگانی دانشجویان، درجهت توسعة ورزش همگانی درمیان دانشجویان دختر دانشگاه بیرجند تلاش شود.