Papieskie Dzieło Misyjne Dzieci - Elżbieta Błońska (The Francis de Sales Scientific Society (TNFS.PL), 2000)
Główny cel tej refleksji dotyczy prezentacji animacji misyjnej prowadzona przez Papieską Misję Dziecięcą. Najpierw masz krótką historię Przedstawiono charakter dzieła (I) i jego charyzmę oraz główne zadania (II). W ostatniej części opisano różne formy pracy wychowawczej w ramach Papieskiego Dzieła Misyjnego Dzieci leczony (III). Przeprowadzone analizy pozwalają przede wszystkim ustalić że Papieskie Dzieło Misyjne Dzieci jest w pełni pedagogiczne w swoich metodach Postulaty i dynamika rozwoju dziecka są uwzględniane i odzwierciedlane w przebudzeniu Dostosowuje świadomość misyjną do psychiki, wieku i możliwości dziecka.